Baanreglement

Afhangen (Tennisbaan reserveren)

 

“Afhangen” is de term die veelal wordt gebruikt om aan te geven dat je samen met één of meerdere personen een baan wilt reserveren.

Hier wordt verder de algemene term “reservering” gebruikt. Reserveren kan men slechts die banen die bedoeld zijn om vrij te spelen of die niet (meer) gebruikt worden voor geplande clubactiviteiten.

Het recht om op een baan te spelen reserveert men door eigenhandig de persoonlijke spelerspas onder de klok van de gekozen baan te plaatsen. Op de desbetreffende klok de starttijd van spelen instellen.

Dit recht vervalt indien men na het reserveren het park verlaat. Wanneer bij het begin van de speelperiode geen gebruik wordt gemaakt van de gereserveerde plaats, vervalt binnen 5 minuten het speelrecht.

De gereserveerde speeltijd bedraagt 45 minuten voor enkelspel en voor dubbelspel. Drie personen op een baan hebben ook recht op 45 minuten speeltijd. Men reserveert niet de baan, doch slechts één plaats op de baan.

Indien na het verstrijken van de speeltijd geen andere leden aanspraak maken op de baan kan men gewoon doorspelen, echter zonder de klok opnieuw in te stellen.

Ook wanneer er verder niemand op het park aanwezig is, ben je verplicht gebruik te maken van het baanbord. Zonder reserveren heb je geen enkel recht om te spelen en dien je op het eerste verzoek van een andere speler de baan te verlaten.

Bij drukte op de banen, mag je elkaar (na de minimum speeltijd) van de baan afhalen. De spelers die van de baan gehaald worden moeten dan opnieuw reserveren. Het is niet toegestaan zonder het spel te hebben beëindigd en de baan daadwerkelijk te hebben verlaten de baan voor de volgende speelperiode te reserveren.

Voor het spelen met een introducé zijn speciale introducépasjes in het clubhuis aanwezig. Een lid met introducé(s) dient zich te melden bij de barmedewerker. Als deze er niet is dient het lid dit spelen met introducé(s) dezelfde dag te melden bij onze penningmeester Willy Peters. Deze stuurt dan een betaalverzoek voor de verschuldigde bijdrage. Spelerspasjes dienen bij het verlaten van het park te worden verwijderd van het baanbord.

In de winterperiode zal op de homepage van de website (rechterzijde) duidelijk zichtbaar zijn of de banen bespeelbaar zijn of niet. Houdt deze dan ook goed in de gaten.

Men mag zich niet op de tennisbanen begeven met het doel te gaan tennissen wanneer er plassen op de banen staan, sneeuw op de banen ligt, er sprake is van opdooi.

Zoeken

Tennisbanen bespeelbaar

spelen

Social Media

facebook icon twitter logo

Sponsors

  • WerkBonPdf
  • Berghorst
  • Keik!
  • Intersport
  • Haro Media
  • A.Hak
  • Jan Dekker

Copyright © 2014 TJV Westermaat
All Rights Reserved